Kerkdiensten in de Goudse Waarden

Practische informatie

Vanaf: zondag 28 oktober
Goudse Waarden, Heemskerkstraat 105, 2805 SN Gouda

De verbouwing komt nu echt met rasse schreden dichterbij. Vanaf zondag 28 oktober gaan we ‘kerken’ in de aula van de Goudse Waarden (ingang Heemskerkstraat 105). Er is een lokaal beschikbaar voor de crèche. Er zijn twee lokalen beschikbaar voor kinderbijbelgroepen. De kerkenraad kan in één van deze lokalen voorafgaand aan de dienst samenkomen.

In de mediatheek van de school is er ruimte om na de dienst gezellig koffie te drinken en dat is heel erg belangrijk in deze periode waar we het zo’n 5 tot 6 maanden moeten doen zonder de eigen vertrouwde ruimte.

Kerkdiensten wanneer?

De kerkdiensten worden op de gebruikelijke tijdstippen gehouden, om 09:30 en om 16:30 uur. Zoals de planning er nu uitziet kerken we van zondag 28 oktober t/m zondag 14 april (2019) in de Goudse Waarden, Ook op 1ste kerstdag en op Oudjaarsavond maken we gebruik van de aula. De aula moet voor de kerkdienst worden ingericht en na de diensten moeten de aula en de andere gebruikte ruimtes weer in de oorspronkelijke staat worden teruggezet. Er wordt hiervoor een rooster opgesteld. In de aula kunnen 350 stoelen geplaatst worden, dat is ongeveer net zoveel als we nu in de Vaste Burcht hebben (incl. het achtervak). Op dankdag (7 november) en biddag (13 maart) zijn er gezamenlijke kerkdiensten met de CGK aan de Hoge Gouwe.

Parkeren (let op de bussluis).

Voor wie dat kan, is en blijft lopen of fietsen in Gouda de makkelijkste manier. Voor fietsen is op school dicht bij de ingang voldoende plaats. Om de auto te parkeren is er ook voldoende ruimte:

  • Komend vanuit Bloemendaal (de noordkant) rij je de Groen van Prinsterersingel op, vlak voor de bussluis (let op) rechtsaf en direct links het schoolterrein op; de parkeerplaats voor personeel van de Goudse Waarden (ongeveer 30 plaatsen). Even teruglopen om het schoolgebouw heen naar de aula.
  • Komend vanuit de Thorbeckelaan (de zuidkant) kan er geparkeerd worden op twee manieren; (1) direct nadat je de Heemskerkstraat bent ingereden rechts op de parkeerplaats van een tandtechnisch centrum (ongeveer 15 plaatsen) Ik stel voor deze open te laten voor de leden van onze gemeente die wat moelijker ter been zijn en voor de gastpredikant. (2) Vlak voor de bussluis de auto te parkeren op de parkeerplaatsen aan de rechterkant van de Groen van Prinsterersingel voor het schoolgebouw van de Goudse Scholengemeenschap ‘Leo Vroman’.

Entree

Om het gebouw binnen te gaan is er keus uit twee opties. Het wijst vanzelf. Een halve trap af en naar binnen (de garderobe) of en halve trap op en linksaf naar de aula. Uiteraard is het mogelijk om binnendoor via de trap na het ophangen van de jas naar de aula te lopen.

Diverse opmerkingen

We regelen de koffie zelf, de koster zal hiervoor zorgen met de leden die hiervoor zijn ingeroosterd. Wel blijven koffiedrinken, erg belangrijk om met elkaar in contact te blijven houden. De koffie drinken we in de mediatheek, het is niet handig omdat in de aula te doen, omdat daar de stoelen staan. Er is een beamer die we gebruiken. Als het allemaal lukt zijn de kerkdiensten te beluisteren op internet. Er staat een piano tot onze beschikking en voor een orgel wordt gezorgd. Ook voor de band is er een oplossing.

Bij sommige dingen zullen we wat moeten improviseren en het zal ook niet allemaal in 1 keer perfect verlopen. We zullen ongetwijfeld dingen vergeten zijn, we vragen daarvoor begrip. En als er nu of straks zaken vragen zijn, laat het ons gerust weten.

Namens BC, beheerders en kosters, Cees van Gelder