Tijdslijn


Kom in actie

8 februari 2018

Beste leden van de GKv Gouda, jongens, meisjes, broers en zussen. Afgelopen zondag kreeg de BouwCommissie (BC) met instemming van de kerkenraad ‘het podium’ om voor de morgendienst mededelingen te doen. Hier kunt u de informatie nog eens nalezen.

Lees meer


Akkoord volgende fase

4 december 2017

De Kerkenraad ging akkoord met de volgende fase van de verbouwing! In deze fase wordt het Voorlopig Ontwerp door Open Kaart uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp.

Lees meer


Virtuele tour

20 april 2017

Bekijk het Voorlopig Ontwerp hier in de virtuele tour door het gebouw.

Lees meer


Gemeenteavond

19 april 2017

Op woensdag 19 april wordt een gemeenteavond belegd.

Lees meer


Infobulletin III

14 april 2017

Hierbij ontvangt u Infobulletin III over het Voorlopig Ontwerp voor de Vaste Burcht. Dit is de voorbereiding voor de gemeenteavond van woensdag 19 april.

Lees meer


Gemeenteavond

12 december 2016

De gemeenteavond is geweest en de ontwerpvarianten zijn gepresenteerd. Hieronder vindt u de aankondiging van de gemeenteavond.

Lees meer


Infobulletin II

8 december 2016

Hierbij ontvangt u Infobulletin II. Dit is de voorbereiding voor de gemeenteavond over de verbouwingsplannen van het kerkgebouw, maandag 12 december 2016 om 20:00 uur in de kerk.

Lees meer


Bijeenkomst klankbordgroep

6 november 2016

Voor ondersteuning in het contact tussen Open Kaart en de gemeente is een klankbordgroep van gemeenteleden samengesteld.

Lees meer


Start fase 2

6 september 2016

Het doel van fase 2 is om een Voorlopig Ontwerp te maken

Lees meer


Oplevering fase 1

21 juni 2016

Op naar de verbouwing! Open Kaart heeft in de afgelopen periode met gemeenteleden gesproken over gebruik, waardering en beleving van de kerk. Ook de bouwkundige staat is onderzocht. Het kerkgebouw naar ontwerp van architect Van der Lek gaf de gemeente in 1974 een ruim en modern kerkgebouw. Sinds die tijd is het leven echter behoorlijk veranderd. Ook de kerk is in de afgelopen decennia niet stil blijven staan. Er is meer aandacht gekomen voor beleving van kerkdiensten en de waarde van ontmoeting is toegenomen. De kerk positioneert zich anders in de maatschappij. Aan het kerkgebouw zelf is in 42 jaar echter weinig veranderd. Dit verschil begint te wringen. De verwachtingen van comfort, beleving van de diensten en (nieuw) ruimtegebruik overstijgen de mogelijkheden van het gebouw. De soberheid en doelmatigheid waarmee het kerkgebouw destijds is neergezet bieden volgens de huidige maatstaven een plek met weinig verblijfskwaliteit en uitstraling. Het gebouw is geen doel op zich, maar wel een belangrijke plek in het kerkelijk leven en geeft veel buitenstaanders de eerste indruk van de gemeente. Een overtuigende aanpak is gewenst. De basis voor een doeltreffend…

Lees meer


Inspiratiereis

22 april 2016

Op vrijdag 22 april heeft Open Kaart een excursie georganiseerd naar vier kerkgebouwen.

Lees meer


Start fase 1

1 april 2016

Fase 1. Voorstudie: inventarisatie van gebruik, eisen en wensen

Lees meer