Meteen naar de inhoud

Welkom in de gemeente!

Fijn dat je nu onderdeel van onze gemeente wilt zijn. We hopen dat je snel je plek vindt en helpen je graag door je een beetje wegwijs te maken.

Ouderling en diaken

Als je net lid bent, neemt je ouderling contact met je op. Hij laat je ook weten wie je diaken is. Met vragen kun je natuurlijk altijd bij hen terecht. Wie je ouderling, diaken en diaconaal ondersteuner zijn vind je op je profiel pagina.

Kringen, wijken en mannen- en vrouwenverenigingen

Onze gemeente kent kringen, wijken en verenigingen. Op die manier willen we in kleine groepen met elkaar meeleven en voor elkaar zorgen. Je kunt je aanmelden bij een kring via de kringcoördinator. Zij zoekt met je naar een passende kring (Welke avond wil je? Welke kring heeft plek?). Je leest er meer over op Wijken, kringen en verenigingen.

Website en intranet

Als lid krijg je ook inloggegevens voor het intranet. Heb je geen gegevens ontvangen? Stuur een e-mail naar de ledenadministratie

Op het intranet en de website vind je veel informatie over onze gemeente en onze activiteiten. Op het intranet vind je bovendien ledeninformatie en een handig overzicht met contactadressen via Bij wie moet ik zijn?

Nieuws

In een gemeente gebeurt er natuurlijk van alles. Nieuws delen we via het kerkblad (verschijnt eens in de vier weken) en de gemeentemail (verschijnt wekelijks). Je e-mailadres wordt automatisch toegevoegd aan de e-maillijst van de gemeente. Je kunt je eventueel afmelden via de link onderaan de e-mails.

Financiën…

Misschien niet het leukste onderwerp, maar we vragen ook even aandacht voor de financiële kant van lid zijn van onze gemeente.

Vaste Vrijwillige Bijdrage (VVB)
We zijn blij dat we een levendige gemeente zijn met veel activiteiten. Met elkaar zijn we er  verantwoordelijk voor dat we een financieel gezonde gemeente zijn en blijven. Dat we ons kerkgebouw en ons kerkelijk leven kunnen onderhouden.

We vragen daarom aan ieder (belijdend) lid om een financiële bijdrage te leveren. Een norm hiervoor is moeilijk te geven. Alleen jijzelf kunt beoordelen wat voor jou een geschikt en haalbaar bedrag is. Op de pagina met vvb informatie vindt je een overzicht van de gemiddelde bijdragen. Je kunt je bijdrage overmaken op NL88 INGB 0000 0183 21 t.n.v. Geref. Kerk in Gouda. Ook vragen we je een email te sturen naar de boekhouder

Collectemunten
Voor een bijdrage in de collecte in de diensten kun je contant geld gebruiken, maar met collectemunten is je gift fiscaal aftrekbaar. Er zijn munten met verschillende waardes beschikbaar (€ 0,75, € 1,25 en € 2,50). Lees meer over de collectemunten en hoe je ze kunt bestellen

Catechisatie

Voor jeugd van 12 jaar en ouder, is er catechisatie en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Als je kinderen in deze leeftijd hebt, stuur dan een email naar de commissie jeugdwerk. Zij helpen je verder.

Ik wil wat doen!

Er is van alles te doen in de gemeente. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten. Na de diensten, zijn er regelmatig gemeentelunches bijvoorbeeld. Verder kun je actief zijn in een kring of wijk. Speel je een muziekinstrument, dan wil je misschien meespelen in de band. Voor het jeugdwerk is er regelmatig vraag naar jeugdmentoren of -coaches. Wil je je talenten inzetten? Laat vooral weten wat jij kunt en wil betekenen. Het overzicht Bij wie moet ik zijn helpt je in contact te komen met de juiste mensen.

Heb je verder vragen of opmerkingen, stuur dan een e-mail naar webteam@gkvgouda.nl